Kjære alle TeknoLab venner!

rex
20.12.2011

Nok et år nærmer seg slutten og vi har i løpet av det siste året passert 45 etablerte TeknoLaber. Sunde og Roaldsøy skole var de to siste skuddene på stammen. De erfaringene vi har hatt de tre siste årene, der nye TeknoLaber selv må ta ansvar for finansiering, er såpass gode at det er lite sannsynlig at vi i fremtiden kommer til å tildele nye TeknoLaber uten at den enkelte skole / FAU må gjøre en egeninnsats.  Dessverre er det også enkelte skole som har fått tildelt ustyr som ikke benytter det. Vi vil derfor understreke at vi svært gjerne hjelper til for å få aktiviteten opp, gjennom for eksempel hjelp til implementering i skolens planer og kursing av personalet. Alt dette er uten kostnad.

I høst arrangerte vi finalen i First Lego League. Dette ble en stor suksess og takket være Statoil fikk vi en meget god pressedekning. Statoil var også inne og sponset 15 av lagene med utstyr og påmeldingsavgift. Dette håper vi at de vil fortsette med neste år, noe som blir avklart i begynnelsen av februar.  I 2012 kommer finalen i First Lego Leaguetil å bli flyttet fra Tananger Ungdomsskoler til Vitenfabrikken i Sandnes. Dette tror vi vil løfte arrangementet til nye høyder og vi føler at vi på mange måter er kommet ”hjem”. Temaet for FLL 2012 vil være ”de eldre”.

TEKNA har bestemt seg for å støtte arbeidet TeknoLab gjør gjennom en treårig samarbeidsavtale. Denne avtalen gjør at vi kan satse ekstra på de allerede etablerte TeknoLabene slik at vi sammen kan få til enda mer aktivitet. Mer informasjon om dette vil komme etter hvert.

I mars vil det bli arrangert TeknoLab konferansen. Mer informasjon om denne vil komme i januar.

Vi starter opp kurssesongen i slutten av januar. På nettsidene våre vil dere fra 22. desember finne datoer, innhold og påmeldingsskjema. Kursene vil foregå fra 12.15-15.00 tirsdager og torsdager på Røyneberg skole.

Ellers vil vi i stiftelsen takke alle engasjerte foreldre, lærere og skoleledere for en enorm innsats og et stort engasjement. For oss er dere alle et stort privilegie å få samarbeide med.

Ønsker dere alle en strålende og fredfull julefeiring

På vegne av TeknoLab stiftelsen

Eirik Jåtten

Styreleder


< Tilbake